Rik en Nuran: het grote geheim en de bruiloft in spannende GTST-aflevering

Ver van huis gaan Rik en Nuran in GTST voor de tweede keer met elkaar proberen te trouwen. Maar de bruidegom verbergt iets voor haar wat alles weer kan verpesten.

In Zagreb moet het gaan gebeuren. Rik de Jong (Ferri Somogyi) neemt zijn verloofde Nuran Baydar (Toprak Yalçiner) vandaag in GTST mee naar de Kroatische hoofdstad. Hij hoopt daar, ver van Meerdijk, in de loop van de week met haar te trouwen. Zal het dit keer wel lukken?

Vreselijk geheim

Alles lijkt weer koek en ei tussen Rik en Nuran, maar de kijkers weten dat Rik een vreselijk geheim voor zijn aanstaande bruid ­verbergt: Rik heeft de dood  van Mike op zijn geweten. Het slachtoffer viel in de cliffhanger van het vorige seizoen te ­pletter omdat zijn parachute niet openging.

Sabotage

Rik dacht dat hij het valscherm van Nurans zus, rechercheur Aysan (Dilan Yurdakul), had gesaboteerd. Hij wilde haar uit de weg ruimen omdat ze schuldig bleek te zijn aan de dood van zijn broer Danny. Maar hij haalde de nummers van de parachutes door elkaar (19 en 61), met fatale gevolgen voor Mike.

Vrijgezellenfeest

De sprong was nota bene georganiseerd om het vrijgezellenfeest van Rik en Nuran op te luisteren. Het huwelijk kon door het drama niet doorgaan. De bruidegom in spe liet het zelf trouwens afweten op het vliegveld omdat hij de nacht vóór het uitstapje aan de drank raakte en vreemdging met Femke. Dat laatste heeft hij inmiddels aan Nuran opgebiecht en Femke liet hem nog geruime tijd flink zweten voor zijn overspel.

Tikkende tijdbom

Maar de moord op Mike, na een lange speurtocht ontdekt door Aysen, draagt hij nog als een tikkende tijdbom met zich mee. Aysen heeft hem vrijuit laten gaan om Nuran niet ongelukkig te maken. Hoe lang duurt het nog voordat zij of Rik zich verspreekt? En wat dan? Wil Nuran getrouwd zijn met de man die haar zus bijna om zeep heeft geholpen?

Bing en Aysen

Om de spanning verder op te voeren, hebben de schrijvers van de soap naast Riks dochter Rikki (Robin Martens) ook zijn vriend Bing (Everon Jackson Hooi) en... Aysen meegestuurd op reis. Bing en Aysen kunnen elkaars bloed wel drinken. Samen met Rikki zullen ze als getuigen aanwezig zijn bij de huwelijksvoltrekking.

Gaat het alsnog mis?

Dat wil zeggen: als het zover komt. In GTST gingen trouwerijen vaak op het laatste nippertje mis. Rik en Nuran weten er allebei van mee te praten. Anita liet Rik ooit alleen voor het altaar staan. Nuran stond op het punt om haar jawoord aan Bilal te geven toen Rik de trouwzaal betrad en zij toch maar besloot voor hem te kiezen.

Goede Tijden Slechte Tijden is iedere avond te zien om 20.00 uur op RTL 4.

Meer over:

Reageren