Ringblog | Geheime missie Televizier-Ring Gala

Het lijkt inmiddels op een mini-Hollywoodfilm: de overval van de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring. Ieder jaar staat het productieteam voor een loodzware opdracht. Hoe kunnen we de show weer mooier, spectaculairder en verrassender maken dan ooit? De makers draaien overuren en de voorbereidingen zijn in volle gang. Bij een spraakmakende show hoort een verrassend verslag van de dag waarop de genomineerden het goede nieuws hoorden.

De koningin van het Gouden Televizier-Ring Gala is natuurlijk Chantal Janzen. Zij struinde in 2008 het land af met een heuse Televizier-Ring helikopter op zoek naar de genomineerden.

Vorig jaar scheurde ze al stuntend door het Gooi op één van de snelste motoren van Nederland. Daarvoor werd zelfs een stuntman ingezet die de wegen van mediastad Hilversum onveilig maakte.

Geslaagde geheime missie
Voor de 45ste editie van het Gouden Televizier-Ring Gala is dit jaar alles uit de kast gehaald. En de overval van de genomineerden belooft weer spectaculair te worden.

Motor

Natuurlijk heeft leading lady Chantal Janzen opnieuw een hoofdrol. Dit jaar wordt ze bijgestaan door drie oud-winnaars van het felbegeerde edelmetaal. Wie dat zijn en hoe dat er uit komt te zien, houden we nog even stil, maar de geheime missie is tot nu toe geslaagd. De eerste beelden van onze minifilm ‘de overval’ zien er veelbelovend uit!

Helicopter

Fraude
Een dag voordat we de overval kunnen gaan draaien, krijgt het productieteam het groene licht van de notaris. Zij heeft alle stemmen geteld en gecontroleerd of er geen fraude in het spel is. Dan pas geeft ze haar zegen over de genomineerden. Zodra het verlossende woord van de notaris binnen is, start de geheime missie van het redactieteam. Waar bevinden de genomineerden zich? Wie kunnen we vertrouwen en nemen we mee in het complot?

Auto

Dagje vrij
Pieter Jan Hagens werd gestrikt voor een interview over Wie is de Mol? Linda de Mol stond voor opnames van Ik hou van Holland in Studio Baarn. Een cadeautje voor ons dus… Maar Carlo & Irene bleek een groter probleem.

Het duo van De TV Kantine had na weken van keihard werken eindelijk een vrije dag. Uiteindelijk namen we de proef op de som en zijn we afgereisd naar Carlo’s woonplaats.

Pure ontlading
De Gouden Televizier-Ring is de meest historische prijs uit de Nederlandse geschiedenis. Al sinds 1964 worden televisiepersoonlijkheden geëerd door de kijkers. TV-iconen als Mies Bouwman, Martine Bijl, Henny Huisman, en Robert ten Brink hebben de fonkelende ring al op de schoorsteen staan. Het is niet mis om in dit illustere rijtje te komen staan. Al weken lang gonsde het van de geruchten in Hilversum. Wie worden er dit jaar genomineerd? De ontlading bij Linda, Pieter Jan en Carlo & Irene was dan ook groot. De champagnekurken knalden. Er werd geproost en sommigen vierden al een klein feestje.

De strijd barst los
Genomineerd worden is natuurlijk al een eer. Maar de strijd gaat nu pas echt beginnen en beleeft een climax op 22 oktober in Koninklijk theater Carré.

Schrijft Linda de Mol televisiegeschiedenis en wint ze twee jaar op een rij de Gouden Televizier-Ring? Wordt het eindelijk Wie is de Mol?, al vier keer genomineerd? Of komt de droom van Carlo Boszhard nu eindelijk uit?

Het woord is aan u…

Gerben Bakker

Gerben werkt op dit moment hard aan de uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala 2010. Van tijd tot tijd blogt hij voor Televizier.nl over zijn werk.

Reageren