Ringblog | Televiziergala spectaculair

It's showtime! Één keer per jaar gaan alle remmen los tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Niet alleen worden televisiepersoonlijkheden geëerd door de kijker. Ook is het Televizier-Ring Gala dé live tv-show waar nog ruimte is voor mooie showblokken. In dit blog: véél tippen van de sluier!

Voor het eerst in lange tijd werken we dit jaar weer met een grote live-band op het podium. De big band maakt zijn entree tijdens het Televizier-Ring Gala 2010.

Verrassingsmedley
Ik moet zeggen: er is níets mooiers dan de kracht van live muziek! Kijk maar naar het succes van shows als X-factor en The Voice of Holland waarin alleen maar wordt gewerkt met een live band.

Eric van Tijn en Jochem Fluitsma werken voor het gala al enige tijd aan de laatste arrangementen en toonhoogtes. De band heeft al gerepeteerd, en de live-muzikanten worden onder meer ingezet voor de opening en een spectaculaire verrassingsmedley voor de genomineerden.

Historische locatie
Vrijdag 22 oktober gaat dan eindelijk het dak er af in koninklijk theater Carré. Deze prachtige historische locatie wordt nog meer uitgebuit in decor en regie dan voorgaande jaren. Het rode pluche, de prachtige gevels en het authentieke podium zullen allemaal als decor worden gebruikt.

Omdat het 't 45ste Televizier-Ring Gala is, willen we het nostalgische gevoel van vroeger vertalen naar nu. De plannen van regisseur Marc Pos en de tekeningen van decorontwerper Ronald van de Besselaar zijn veelbelovend.

Kilometers kabel en de beste dansers
Twaalf camera’s, honderden lampen, kilometers kabels en de piste van Carré die wordt omgebouwd tot een ereplek voor alle genomineerden. Al een paar dagen voor het gala is het theater het domein van het productieteam en wordt er gebouwd, gezaagd, kabels getrokken en de lampen in de nok van carré gehangen.

De avond voor de liveshow wordt het decor overgedragen en kan er gerepeteerd worden met alle artiesten, presentatrice Chantal Janzen, en de dansers.

Ook dit jaar is topchoreograaf Gerald van Windt (X-factor, Op zoek naar… en heel veel andere live televisieshows) weer aan het werk voor het gala. Hij heeft de twaalf beste dansers gestrikt De repetities zijn inmiddels van start gegaan.

De jurk
En natuurlijk is de grote vraag: wat draagt presentatrice Chantal Janzen? Werd vorig jaar kostuumontwerper Cocky van Huijkelom nog gevraagd om de jurk voor de leading lady van de Ring te ontwerpen, dit jaar heeft de jurk een Italiaanse touch…

Internationale ster
Omdat het 45ste Gouden Televizier Ring gala een klein feestje viert, proberen we dit jaar een internationale televisiepersoonlijkheid naar Nederland te halen. Al jaren nodigen we haar uit, maar dit jaar lijkt het toch echt te lukken.

Maar wie het is? Dat zeg ik nog niet. En of het inderdáád gelukt is, ziet u vrijdagavond 22 oktober om half negen tijdens het 45ste Gouden Televizier Ring Gala.

Gerben Bakker
Creative producer Gouden Televizier Ring Gala 2010

Reageren