Rob Geus wordt vies in Drekwerk

Vanavond start het nieuwe programma Drekwerk op SBS 6. Presentator Rob Geus ervaart hoe het is om de smerigste beroepen uit te voeren. 

Het zijn klusjes die de meeste mensen liever niet opknappen: lijken verzorgen in een crematorium, dode dieren opzetten of werken in het riool. Toch zijn er mensen die het vol passie uitvoeren. Rob Geus, bekend van de Smaakpolitie en Red mijn vakantie!, loopt in zijn nieuwe programma Drekwerk mee met deze mensen. In deze eerste aflevering wordt hij gedropt in Groningen. Rob: "Ik kwam terecht bij een bedrijf dat ervoor zorgt dat het sperma van een stier (rundvee) wordt opgevangen. Dit ga je niet menen, dacht ik. Het beroep is ook nog eens onwijs gevaarlijk. Ik moest onder een kunstkoe gaan zitten en het sperma opvangen. Die stier springt daar vervolgens op en dat geeft een onwijze klap. Het zweet stond op m’n voorhoofd.”

Zwaar

Het zwaarste wat Rob voor het programma moest doen, was meelopen bij een begrafenisonderneming. "Ik moest het lijk wassen en verzorgen en helpen bij de crematie. Dat was het moment dat ik mezelf even kwijtraakte en dat had ik niet verwacht. Ik heb daar echt een nacht niet van kunnen slapen.”      

Overwinning

Dat Rob in een riool werd gehesen noemt hij zelf het ranzigste wat hij ooit in zijn leven heeft gedaan. "Ik stond letterlijk en figuurlijk tot mijn borstkas in de shit van anderen.” Het presenteren van het programma was voor Rob een overwinning op zichzelf. "Voor normale mensen is het al vies, laat staan voor iemand als ik die hygiëne zo belangrijk vindt. Ik moest echt drempels over. Wat ik elke week moest doen, zijn wel duizend overwinningen op mezelf Het programma gaat best ver, maar ik moest het elke keer weer proberen, ook uit respect voor de mensen die dit werk elke dag moeten doen.”

Reageren