Robert ten Brink zoekt talent

Robert ten Brink (54) gaat de nieuwste editie van Holland's Got Talent presenteren voor RTL 4. Dat maakte RTL Boulevard maandag bekend. Deze zomer beginnen de audities van de talentenjacht.

"Ik ben een redelijke fan van talentshows geworden sinds mijn dochter aan Popstars heeft meegedaan", deed Robert in het showbizzprogramma uit de doeken. "Daardoor heb ik ook een kijkje achter de schermen gekregen en weet ik hoe verschrikkelijk het is voor die kandidaten wat ze doormaken dus ik kan me extra inleven!"

De nieuwe Susan Boyle?
Robert hoopt de Britse variant van de talentenjacht te evenaren. Dat zijn hoge verwachtingen, wanneer je bedenkt dat Britain's Got Talent onder meer operazanger Paul Potts en zangeres Susan Boyle heeft voortgebracht. "Ik ben ervan óvertuigd dat er verborgen operatalent ergens in Nederland rondloopt, dat er circusacts zijn, goochelaars en weet ik het wat.", zegt Robert overtuigt.

Gerardiaanse gevatheid?
Met zijn nieuwe functie, treedt Robert in de voetsporen van Gerard Joling, die de eerdere edities Holland's Got Talent bij SBS 6 presenteerde. Maar Robert laat zich daar niet door beïnvloeden: "het wordt geen Gerardiaanse gevatheid. Nee, het wordt Ten Brink", verklaart hij trots.

Patricia Paay verklapte tegenover RTL Boulevard dat ze net als in de voorgaande edities in de jury zal plaatsnemen. Kortgeleden maakte de diva de overstap van SBS naar RTL. De identiteiten van de andere juryleden wil Robert nog niet prijsgeven: "Als er een ding onder embargo is op dit moment, is het de jury van Holland's Got Talent. Ik mag er helemaal niets over zeggen. Dat is nog even afwachten."

Weg bij SBS
De twee voorgaande seizoenen Holland's Got Talent waren bij concurrent SBS 6 te zien. De zender besloot in maart definitief te stoppen met de talentenjacht, omdat het niet meer in de programmering paste. Nu heeft RTL het goed bekeken programma overgenomen. Zullen oud Holland's Got Talent-juryleden Henkjan Smits en Robert Ronday ditmaal vanaf de zijlijn moeten toekijken?

Reageren