Roberto Payer over De Italiaanse droom

Roberto Payer (57) is al jaren directeur van de Amsterdamse vestiging van het Hilton en daarom de uitgelezen persoon om te kijken hoe de Nederlanders het er vanaf brengen in zijn vaderland. In de aflevering van vanavond komt Roberto logeren bij de stellen die de Italiaanse droom proberen te verwezenlijken.

Is Piticchio een mooie plek?
"Voor mij was het een ontdekking, en ik ben nog wel een Italiaan. Maar het was prachtig. Piticchio ligt vlakbij de zee en in de buurt van leuke stadjes, ik heb er heerlijk gegeten en het is niet duur. Heel interessant voor Nederlanders dus."

Heeft u er vertrouwen in dat er voldoende gasten zullen komen?
"Er is nu natuurlijk veel aandacht vanwege het programma op tv, daarna zal het moeilijker worden. Ze moeten een reputatie zien op te bouwen door bijvoorbeeld heel goed te koken. Want voor elke tevreden gast krijg je er drie terug."

Passen de Nederlandse stellen zich goed aan?
"Ze proberen in ieder geval Italiaans te spreken. En al ken je maar drie woorden, Italianen vinden het prachtig dat je het probeert. Het is niet zoals in Frankrijk waar ze je niet meer verstaan als je een woord verkeerd uitspreekt."

Gaat u nog een keertje terug wanneer de bed & breakfast eenmaal draait?
"Ik heb zelf een huis aan de andere kant van Italië in Toscane, maar toch heb ik er al over gedacht om nog eens terug te gaan Piticchio. En ik hoop dat er heel veel Nederlanders zullen komen."

Reageren