Robin Zijlstra: 'Ik wil solo optreden'

Enkele weken geleden onthulde de eerste Mystery Popstar zich aan het Nederlands publiek. Achter het blauwe masker zat Robin Zijlstra verstopt. Het is een bekend gezicht in talentenjachtland, want hij schopte het eerder tot de liveshows van Idols 2. Wij vroegen hem het hemd van het lijf.

Waarom heb je jezelf opgegeven voor Popstars?

"Ik hoop waardering te krijgen voor mijn zangtalent en mijn doel is dat ik éindelijk word gezien als een artiest."

Dat is nu nog niet zo?

"Niet echt. Veel mensen weten niet dat ik ook zing, terwijl ik ooit ben begonnen met een talentenshow. Na mijn laatste theaterronde zeiden mensen ineens: 'Wat goed, ik wist niet dat je kon zingen?' Toen had ik zoiets van: 'Hè hè, eindelijk!'"

Heb je het gevoel dat je een streepje voor hebt op de rest?

"Ik heb al veel opgetreden en weet hoe het eraan toegaat in zo'n programma, maar verder is het voor mij ook onzeker. Ik weet natuurlijk niet hoe het publiek op mij gaat reageren dat ik dit wéér doe..."

Deed je daarom mee als Mystery Popstar?

"Dat heb ik gedaan omdat ik alleen maar beoordeeld wilde worden op mijn stem en niet op mijn uiterlijk of om wat ik heb gedaan."

Heb je voorkeur voor solo, duo of groep?

"Solo."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110323/f318956a230eea77ec108ed8774b1c21/article_block

Dan had je beter kunnen wachten tot de audities van X-Factor.

"Ik ben voor Popstars gevraagd en niet voor een andere talentenshow, maar als ik eerlijk ben, dan had ik deze keuze zelf nooit gemaakt. Desondanks vind ik het concept wel heel leuk en het is natuurlijk nog helemaal niet zeker dat er een groep uitkomt, want het kan ook een soloartiest of een duo worden."

Maar de kans bestaat dat je in een groep terecht komt...

"Dat is dan maar zo. Liever solo, want daar voel ik me het lekkerst bij. Maar als ik win en in een groepje terecht kom, dan trek ik me niet terug."

Jij bent natuurlijk niet constant bij de groep geweest als Mystery Popstar.

"Nee, ik sloot pas aan bij de groep toen ik mezelf bekend had gemaakt, dus ik ken ze nog maar kort."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110385/ca1846c3cbb1fa00d8b4a9d96642921b/square

De rest lijkt een hele hechte groep. Heb jij het gevoel dat je daarbuiten valt?

"Je merkt wel dat sommigen al wat naar elkaar zijn toegetrokken. Ach, ik ben hier niet om vrienden te maken (lacht). Ik maak me er niet druk om, want het is verder hartstikke gezellig."

Welk liedje vond je tot nu toe het leukst om te doen?

"Ik vond Toen ik je zag erg leuk. Het is een Nederlandstalig nummer en dat zou nooit mijn keuze zijn geweest, maar stiekem vind ik het misschien wel het leukste liedje dat ik ooit heb gezongen!" (Zie het filmpje onderaan - Red.)

Wat als je de finale niet wint?

"Dan pak ik weer op waar ik mee bezig was: ik werk achter de schermen bij SpangaS en schrijf mijn eigen formats. Natuurlijk ga ik ook door met audities voor acteerklussen en ik blijf lekker muziek maken."

Reageren