Robs grote tuinverbouwing gaat weer van start

Rob Verlinden heeft zin in het najaar, want dan is er in de tuin veel werk aan de winkel. Vandaag begint op SBS 6 het nieuwe seizoen van Robs Grote Tuinverbouwing.

Om in het voorjaar en de zomer te kunnen genieten van uw tuin moet u in de herfst flink de handen uit mouwen steken. "Daar hamer ik altijd op in het programma”, zegt Rob Verlinden, de bekendste tuinman van Nederland.

Boederij-tuin

In het nieuwe seizoen van Robs Grote Tuinverbouwing begint hij vandaag met de aanleg van een tuin bij een boerderij. "Het moet een speeltuin voor de kinderen en een bloementuin voor de boerin worden. We hadden veel ruimte, we konden alle kanten uit.

Als je bijna altijd bij rijtjeshuizen aan de gang bent, is zo’n uitstapje naar een boerderij wel leuk. Het wordt een bijzondere uitzending, anders dan anders.”

Tips voor het balkon

Rob beschouwt elke make-over steeds weer opnieuw als een uitdaging. "Ieder mens is anders. Ik probeer eerst op
hun golflengte te komen, uit te vinden wat hun smaak is en wat ze precies willen. Dan merk je hoe verschillend iedereen is. Dat maakt het spannend, daardoor gaat dit programma nooit vervelen.”

Mensen die geen tuin hebben, maar een balkon adviseert Rob Verlinden het volgende: "Gebruik voor de Ā­potten en bakken altijd balkonĀ­potgrond. Dat houdt meer vocht vast omdat er terracottem in zit. En wees niet teleurgesteld als er een plantje doodgaat. Dat kan gebeuren, een balkon is nu eenmaal geen natuurlijke omgeving voor planten.”

Reageren