Rocca Petalo eist 10 miljoen van Frans Bauer

Zigeuner-woordvoerder Rocca Petalo wil 10 miljoen van Frans Bauer en de Tros omdat hij het programma Bauer's Zigeunernacht kwetsend vindt voor het zigeunervolk. 

Dat zegt hij in een interview in Nieuwe Revu. Petalo, zoon van 'zigeunerkoning' Koko Petalo, vindt het programma van Frans een totale aanfluiting. „Kampvuren met alles erop en eraan. Zo leven wij helemaal niet. Volstrekt leugenachtig gedoe. Het is kwetsend en vernederend voor onze tradities." Bauer's Zigeunernacht werd deze zomer uitgezonden en kon rekenen op een groot kijkerspubliek. 

Zigeunerbloed

Petalo is niet de enige die zich opwindt, hij zegt al maanden gebeld te worden door zwaar beledigde zigeuners. Volgens Petalo is er een logische verklaring voor de door hem genoemde miskleunen in het Tros-programma: „Frans heeft geen zigeunerbloed. Ze hebben een programma gemaakt dat beledigend is voor de Roma en Sinti." 

Ali B.

De zigeuner licht in SBS Shownieuws toe dat hij vooral valt over een scène waarin Ali B. onder de douche wordt gewassen door twee naakte zigeunerdames. En volgens hem is dat niet gebruikelijk in zijn cultuur. Frans' broer Dorus reageert verbaast op de kritiek: „Er komt helemaal geen naakt meisje voor in het programma. Ik raad meneer Petalo daarom aan om de serie nog eens te bekijken."

Douche

Dat goede advies slaat Petalo in de wind: „Daar heb ik geen tijd voor. Op het moment worden onze vrouwen zwaar belast, in winkelcentra en op straat. Door bepaalde mannen wordt er tegen ze gezegd: 'kan ik niet eens een douche krijgen van jullie?

 

Meer over:

Reageren