Rochelle en Adlicious naar finale X Factor

Na een zinderende halve finale zijn solist Rochelle en groep Adlicious doorgegaan naar de finale.

Voor veel mensen stond het al weken vast: Rochelle en Adlicious zouden als finalisten eindigen. Door tegenvallende optredens van Adlicious en onverwacht sterke performances van Sim'Ran en Rolf werd het toch nog spannend.

Stemmen
In tegenstelling tot eerdere liveshows hing vanavond de uitslag volledig af van de stemmen van het publiek. De coaches Gordon, Angela, Stacey en Eric hadden nog slechts een adviserende rol. In de loop van de avond werd via Twitter duidelijk dat veel stemmers toch aan het twijfelen waren geslagen over op wie ze zouden gaan stemmen.

Tussenstand
Halverwege de show bezetten Sim'Ran en Adlicious zelfs de laatste plaatsen. Uiteindelijk moest Sim'Ran als eerste de arena verlaten. Na een nieuwe stemronde besloot het publiek dat dan toch Rochelle en Adlicious het in de finale tegen elkaar mogen gaan opnemen. Een opluchting voor jurylid Angela Groothuizen. Zij vreesde al dat zij, als coach van de groepen, zonder kandidaten zou achterblijven.

Unicum
Dat het trio Adlicious in de finale staat is een primeur: nog nooit in de wereldwijde geschiedenis van X Factor heeft een groep de finale gehaald. Over een week zullen we weten of voor het eerst een groep de eindzege heeft weten te behalen.

Reageren