Roek Lips: "veel nieuwe programma's"

Roek Lips, netmanager bij Nederland 3, zegt in een interview met NOS Headlines dat er deze zomer veel nieuwe programma's op de publieke omroep te zien zijn.

Dat laat Lips weten via Twitter. "Interview #NOSheadlines over zomerprogrammering publieke omroep. Ook in de zomer veel nieuwe programma's", twittert hij.

Komkommertijd
In het verleden was de zogenaamde 'komkommertijd' in de tv-wereld nog duidelijk te zien. Gedurende de zomermaanden, wanneer een groot deel van Nederland op vakantie is, werden niet of nauwelijks nieuwe programma's uitgezonden.

De omroep stond bol van herhalingen en oude tv-shows. Tegenwoordig verlegt de trend zich steeds meer in de richting van een 'totaalvermaak': op elk moment van de dag moet iets boeiends op tv te zien zijn.

Profileren
De Publieke Omroep komt dit jaar zodoende weer met TV Lab, waar nieuwe programma's een kans krijgen zich te profileren. Onder andere Out Of The Blue, Advocatenclub, Madiwodovrijshow en Lipdub zullen op die manier te zien zijn.

Ook de commerciƫle omroepen wagen zich sinds enkele jaren aan een fatsoenlijke zomerprogrammering. Popstars (SBS 6) en Holland's Got Talent (RTL 4), die beide op 9 juli begonnen, zijn daar de grootste voorbeelden van.

Reageren