Roem 'Wie ben ik?' ten einde?

Het lijkt erop dat het vroeger bij RTL4 immens populaire spelprogramma 'Wie ben ik?' in de tweede jeugd bij SBS6 niet meer de glans heeft die het programma ooit had. De kijkcijfers dalen...

De tweede aflevering van het tweede seizoen bij SBS6 trok afgelopen week nog maar ruim 800.000 kijkers. De eerste aflevering van dit seizoen trok het nog een slordige1.100.000 kijkers, zo noteerde De Telegraaf: een verschil van 200.000 mensen.

In het eerste seizoen bij SBS6 leek het programma nog een groot succes te worden: toen trok de remake nog gemiddeld boven de 1 miljoen kijkers.

Wie was ooit
De remake van Wie ben ik? was veelbesproken. Het bij RTL4 onder leiding van Carolone Tensen, Ron Brandsteder en André van Duin groot geworden spelprogramma gold jarenlang als vaste kost voor wie een gezellig avondje tv-kijken wilde.

Toen SBS6 het programma nieuw leven in blies met een team van Tooske Ragas (presentatie) en Gerard Joling en Patty Brard (teamcaptains) waren de verwachtingen dan ook hooggespannen. Nu gaan vragen op over of die verwachtingen waargemaakt kunnen worden.

Wie ben ik? was afgelopen weekend in ieder geval niet opgewassen tegen onder meer cabaretiers Theo Maassen (1.112.000 kijkers) en Tineke Schouten (1.353.000 kijkers).

Prins Bernhard
Wie ben ik? liep bij RTL4 van 1990 tot 1999. Bekijk hieronder een fragment uit een van de RTL-uitzendingen, waarin André van Duin fictief telefoneert met Prins Bernhard.

Reageren