Ron Brandsteder: 'Ik kreeg schop na'

Ron's honeymoon quiz, Wie ben ik?, Moppentoppers, Laat ze maar lachen, Dancing with the stars: Ron Brandsteder was jarenlang een van dé gezichten van RTL. In het jaar 2009 werd hij echter aan de kant gezet door de zender, en dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten...

Vooral de manier waarop hij werd ontslagen, zit hem dwars. "Wat ik niet zo fijntjes vond was de manier waarop ik mijn congé heb gekregen."

Schop na
"Ik kreeg als het ware nog een schoppie na, doordat RTL-directeur Erland Galjaard niet uitlegde waarom", vertelt hij in De Telegraaf.

"Hij kwam met termen als 'verjonging' en 'nieuwe doelgroep', maar er was gewoonweg geen geld meer voor Ron. Omdat de adverteerders niet wilden betalen."

Overgenomen
Na het vertrek van de showmaster werden 'zijn' programma's overgenomen door collega's Robert ten Brink en Beau van Erven Dorens. "Robert zat er zelf ook wel mee, want die zie ik nog wel eens bij Ajax", aldus de presentator. "Hij zei: 'Ron, het was absoluut niet mijn idee.' Ik heb daar alle begrip voor."

Omroep MAX
Wellicht kunnen we binnenkort weer van Ron genieten op de buis, want momenteel voert hij gesprekken over een mogelijke tv-comeback bij Omroep MAX.

Ron: "Directeur Jan Slagter heeft gezegd dat hij graag met mij in zee wil, en daar ben ik wel vereerd mee. Er zijn inmiddels gesprekken, weliswaar nog in een vroeg stadium. We praten over grote shows."

Reageren