Ronald Goedemont bij VARA

De VARA opent het nieuwe jaar onder meer met cabaretier Ronald Goedemondt en zijn theaterprogramma Dedication, waarin Goedemondt de kijker als altijd "op zijn geheel eigen wijze weet te boeien en verrassen en bovenal rollend van de lach weet achter te laten", aldus de VARA. 

Cabaretier Ronald Goedemondt laat met zijn programma Dedication geen moment onbenut om de kijker bezig te houden.

Een scène over liefdesverdriet wordt afgewisseld met een verhaal over de vreselijke boeren die je laat van sandwichspread. Op het oog niets met elkaar te maken hebbende onderwerpen worden door Goedemondt schijnbaar laogisch aan elkaar geknoopt. Als kijker ga je helemaal mee met deze knap bedachte verbindingen. Bulderende lachbuien worden afgewisseld met ontroering over een jongen die in het leven zijn mannetje probeert te staan.

Ronald wordt in 1975 in Tegelen geboren. Sinds hij ongeveer tien jaar oud is weet hij dat hij op een podium wil staan. Veertien jaar later maakt hij die stap en staat hij voor het eerst als stand-up comedian op het podium van het Comedycafe in Amsterdam. Het duurt niet lang voordat hij auditie doet bij Comedytrain en sindsdien treedt hij geregeld op in Toomler, het thuishonk van Comedytrain. Met zijn derde grote soloshow, getiteld Dedication, wint hij in 2008 de Neerlands Hoop Prijs en een jaar later wordt hij genomineerd voor de Poelifinario 2009.

Ronald Goedemondt - Dedication is zaterdag 1 januari om 22.15 uur te zien bij de VARA op Nederland 3.

Reageren