Rooie Jan tart blonde Patrick

Patrick Jane (Simon Baker) is in The mentalist elke slechterik te slim af, maar de grootste ploert van allemaal speelt spelletjes met hém: Red John. Deze ongrijpbare seriemoordenaar slachtte vijf jaar geleden zijn vrouw en dochter af.

Over 'Rooie Jan' is weinig meer bekend dan dat hij aan de lopende band mensen om zeep helpt en op de plaats van het misdrijf een smiley achterlaat, geschilderd met het bloed van zijn slachtoffer(s). Hij draagt een rubber handschoen en gebruikt drie vingers van zijn linkerhand.

Bloedige smiley's
In deze aflevering verschijnen na de ontvoering van een meisjestweeling her en der bloedige smiley's in Californië. Zit Red John hierachter en probeert hij, zoals CBI-chef Teresa Lisbon (Robin Tunney) vermoedt, Patrick in de val te lokken? Of is er een copycat, een naäper, aan het werk?

Komende tijd
Zodra Patrick deze zaak heeft opgehelderd, gaat The mentalist met vakantie. In afwachting van nieuwe afleveringen uit Amerika zendt SBS 6 de komende tijd op donderdag de misdaadserie Medical examiners uit.

Reageren