Rosa in tranen om vertrek uit Meerdijk

Niet alleen GTST-fans waren geschokt toen Rosa woensdag haar laatste adem uitblies. Ook actrice Elly de Graaf zat in tranen voor de buis.

Bij het schietincident op de bruiloft van Nina en Noud raakt huishoudster Rosa dodelijk gewond.

Zelfs een spoedoperatie kan haar niet meer redden en ze stierf woensdag na elf jaar trouwe dienst. In RTL Boulevard vertelt Rosa-vertolkster Elly de Graaf dat ze de dood van haar personage niet had verwacht. Ze was dan ook geschokt toen ze het script las.

"Jaren terug had ik het minder erg gevonden." vertelde ze. "Toen dacht ik: misschien is het voor een maand of drie. Maar ik kreeg toch elke keer weer een rol. Dan ga je denken: ik fiets er wel tussendoor, omdat ik zo'n kleine rol heb."

Groei
De dood van Rosa kwam als een extra verrassing, omdat haar rol vlak voor de zomerstop juist groter dan ooit was. "Daar was ik erg blij mee, ik had het best nog wel jaren willen doen. In één keer was er weer een piek voor Rosa en had ik het zo naar mijn zin." 

Huilen
Tijdens de opnames moest Elly veel huilen, maar het besef dat ze écht uit de serie was kwam pas later. "Het is heel raar. Na de zomerstop kreeg ik ineens het besef dat ik er niet meer bij hoor. Dat is een heel naar gevoel na ruim elf jaar. Ik heb de beelden thuis bekeken en ik heb heel erg moeten huilen. Het was heel emotioneel."

Reageren