Rosalinde: 'Ik wás te dik'

De jurycommentaren bij Benelux next topmodel (BNTM) over de 'te dikke' kandidaten zorgden voor een stroom van kritiek. Het programma zou het verkeerde voorbeeld geven aan jonge meiden en aanzetten tot het ontwikkelen van eetstoornissen. Rosalinde vindt alle commotie niet terecht, want ze wás immers gewoon te zwaar...

Dat zegt de BNTM-finalist maandag in Sp!ts. "Bastiaan heeft in Miami tegen mij gezegd dat ik te dik was. Dat was ik op dat moment ook, als je kijkt naar de maatstaven die de bureaus hanteren."

Modelmaten
"In de loop van het programma ben ik zo'n vijf kilo aangekomen", verklaart het model. "Bij de negatieve berichten rond het programma werd steeds de persfoto gebruikt die aan het begin van het programma was gemaakt. Daar was ik nog prima op gewicht."

Rosalinde vindt het dan ook vervelend dat de juryleden er persoonlijk op worden aangekeken. "Zij verzinnen niet de maten die een model moet hebben, dat komt vanuit de fashionindustrie."

Eetstoornis
Presentatrice Daphne Deckers zei zondag in Life 4 you dat ze zich de kritiek op BNTM erg heeft aangetrokken. "We hebben geleerd dat we ons voortaan voorzichtiger moeten uitdrukken." Ze denkt echter dat de kritieken op de kandidaten niet aanzetten tot anorexia. "Een eetstoornis is een psychiatrische aandoening, dat krijg je niet van een modellenprogramma."

Finale
De drie finalisten worden vanavond thuis bezocht door een jurylid. Met Bastiaan, Geert of Daphne bespreken ze de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen weken. De finale van BNTM vindt 16 november om 20.30 uur plaats in de Lichtfabriek in Haarlem en wordt live uitgezonden op RTL 5.

Bekijk hier de kritieken van de jury en de reactie van BNTM-model Tessa in DWDD:

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Wil jij nog iets weten van de drie overgebleven modellen? Televizier.nl spreekt de Maxime, Denise en Rosalinde aanstaande woensdag! Reageer dus snel via onderstaand reactieformulier en wie weet lees je jouw vraag (mét jouw profielnaam) binnenkort terug op de site!

Reageren