Rosalinde: 'We zijn alle drie verschillend'

Na maanden van hard werken is het vanavond zover: in de Lichtfabriek in Haarlem strijden drie topmodellen in spé om de titel Benelux' next top model. Wij spraken de Nederlandse Rosalinde over de afgelopen periode en de naderende finale...

Waarom heb je jezelf opgegeven?

Rosalinde: "Ik had al eerder modellenwerk gedaan, maar toen zat ik nog op school. Dat kon ik niet heel goed combineren en ik had nog niet zoveel werk. Nu zag ik de reclames van BNTM op tv en toen zeiden mijn ouders en vrienden: 'Dat moet je gewoon proberen!'"

De finale is maandag. Wie is jouw grootste concurrent?

"Eigenlijk allebei. Denise kan fantastisch lopen op de catwalk en Maxime is heel goed in het poseren voor glamourfoto's. Het zijn allebei heel grote concurrenten en we zijn alle drie heel verschillend."

Waarin dan?

"Ik ben goed met glamourfoto's én met het lopen op catwalk, maar ik kan heel slecht poseren met andere modellen."

Was er sprake van een strijd tussen de Vlaamse en Nederlandse kandidaten?

"Niet zozeer een strijd, maar de één ligt je wat meer dan de ander. Het was eigenlijk toevallig dat de Belgen het goed met elkaar konden vinden en dat de Nederlanders elkaar aardiger vonden. Het was niet zo van: 'Jij bent een Belg, dus ik ga niet met je om.' We trokken gewoon wat meer naar elkaar toe."

Wat was het grootste verschil?

"De Nederlanders zeggen sneller wat ze van iets vinden. De Belgische meisjes reageren in eerste instantie wat beleefder, maar dan komt het er naderhand alsnog uit."

Met wie kon je het beste opschieten in het huis?

"Met Denise en Lianne."

Was er ook iemand met wie je het écht niet kon vinden?

"Tessa. Zij is een heel aanwezig meisje en onze karakters pasten gewoon niet bij elkaar."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110281/cd05ce3ebb1dc36127d5f92156ef5e21/square

Wat vond je van de commotie dat je te dik zou zijn?

"Daar ben ik het niet helemaal mee eens. De jury heeft die uitspraak gedaan, maar het is niet de mening van de jury. Het is de mening van de modeindustrie. En op het moment dat ze het tegen me zeiden, wás ik ook wat aangekomen."

Maar je zat in een huis vol met modellen. Hoe kun je daar nou aankomen?

"Modellen eten ook, haha! We hadden ook niet zoveel tijd om te sporten, dus dat is het grootste probleem geweest."

Hoe is het om ineens een BN'er te zijn?

"Ik krijg eigenlijk alleen maar leuke reacties: buurmeisjes die bij je aanbellen en vragen of ze met je op de foto mogen. Mensen die een handtekening willen... Het is allemaal heel leuk!"

Wat ga je doen als je de finale niet wint?

"Ik denk dat ik eerst wel flink baal, want ik ga er natuurlijk voor om eerste te worden. Daarna besef ik wel dat ik tot de finale ben gekomen en dat is al ontzettend ver. Ik zal er toch wel werk aan overhouden!"

Reageren