Roseanne Barr wordt geroosterd

Comedy Central heeft de Amerikaanse comédienne Roseanne Barr gestrikt voor haar jaarlijkse Comedy Central Roast. 

Een Roast is een oude Amerikaanse showbizz-traditie waarin beroemdheden de draak met elkaar steken met leuke en minder leuke grappen. Het spreekt voor zich dat de grappen met een hoofdgast als Roseanne Barr voor het oprapen liggen.

Roseanne relletjes
Roseanne (59), in Nederland vooral bekend dankzij haar gelijknamige comedyserie, lijkt een makkelijk slachtoffer van kwaadwillende komieken. Ze zat ze als tiener een jaar in een inrichting na een schizofrene aanval, ze werd op haar 17e zwanger van een dochter die ze ter adoptie afstond, ze bleek een instabiele tiran op de set van haar sitcom en haar drie huwelijken eindigden in bittere echtscheidingen die stuk voor stuk breed werden uitgemeten in de media.

Controverse
Daar komt bij dat ze controverse niet schuwt. Zo noemde ze president Bush een oorlogsmisdadiger, poseerde ze als Adolf Hitler met een schaal verbrande 'jodenkoeken' en werd ze begin dit jaar zelfs presidentskandidaat voor de Groene Partij. 

Nooit iets verkeerd gedaan 
Roseanne lijkt echter een ietwat selectief geheugen te hebben, zo laat ze in een verklaring weten te verwachten dat de sterren tijdens de roast een zware dobber gaan krijgen, want "ik heb in mijn leven nog nooit iets verkeerds gezegd of gedaan".

Valse noot
Ook al beweert Roseanne nog nooit iets vals gezegd te hebben, ze heeft in ieder geval de nodige valse noten voortgebracht. In 1990 mocht ze het Amerikaanse volkslied te zingen bij een sportwedstrijd en dat verliep, zo blijkt in de video hieronder, niet soepeltjes.

De Comedy Central Roast van Roseanne Barr wordt op 4 augustus opgenomen en is op maandag 20 augustus te zien bij Comedy Central. 

 

Reageren