Rowan Atkinson stopt met Mr Bean

In een interview met de Britse krant The Telegraph laat acteur Rowan Atkinson doorschemeren dat het einde van Mr Bean in zicht is. 

Rowan Atkinson is inmiddels 57 jaar en vindt dat hij daarmee te oud wordt voor een typetje als Mr Bean. „Commercieel gezien was het de meest succesvolle rol in mijn carrière. Een typetje dat heel fysiek is en behoorlijk kinderachtig, maar ik voel steeds meer dat het genoeg is geweest. Behalve dat het lichamelijk steeds lastiger wordt, vind ik ook dat zoiets een beetje zielig wordt als je in de vijftig bent. Het is te kinderachtig en daar moet je mee oppassen." 

Olympische Spelen

Atkinson heeft veel meer zin om zich op serieuze theaterrollen te storten en dat gaat niet samen met een type als de onhandige, niet sprekende Mr Bean. „Mensen vereenzelvigen je dan toch met zo'n rol." Nu staat de acteur op het punt zijn debuut te maken in een serieuze rol in het Londense theater. Het zou dus heel goed kunnen dat zijn optreden als Mr Bean bij de opening van de Olympische Spelen het laatste was wat we ooit zullen zien van Mr Bean. 

Reageren