RTL 4 interviewt moeder Joran

RTL 4 lijkt de strijd aan te gaan met SBS 6 over de berichtgeving over Joran van der Sloot. SBS leek altijd bijna exclusieve rechten te hebben, deels in samenwerking met Peter R. de Vries, maar nu mengt RTL zich ook in het geweld.

RTL zendt dinsdag een interview uit met de moeder van Van der Sloot. Het programma RTL Extra: De Moeder Van Joran Spreekt is te zien in plaats van De TV Makelaar.

Spraakmakend
Een woordvoerder van RTL geeft aan dat de uitzending 'ongetwijfeld spraakmakend' gaat worden. "Ze vertelt over hoe ze de afgelopen vijf jaar heeft beleefd, van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba tot en met de moord op Stephany Flores in Peru", laat de woordvoerder weten.

Anita Van der Sloot heeft een moeilijke tijd achter de rug. Jarenlang liep natuurlijk de verdenking tegen haar zoon van de moord op Natalee Holloway, en nadat haar man in februari 2010 overleed, wordt Joran dus wederom verdacht van moord.

Emotioneel onvolwassen
Eerder vandaag kreeg de tv-zender CNN een psychologisch politierapport in handen. Uit het rapport bleek dat Joran iemand is met een 'lage frustratietolerantie'. Met andere woorden: Joran kan niet zo goed omgaan met tegenslagen.

Het rapport noemt Van der Sloot ook 'emotioneel onvolwassen'. "Hij laat een zekere dominantie zien tegenover het vrouwelijk geslacht. Hij heeft weinig respect voor vrouwen", staat in het rapport te lezen.

Belemmeren
Wel wordt benadrukt dat dit alles 'geen psychologisch trauma vertoont dat hem belemmert in de waarneming en de beoordeling van de werkelijkheid', oftewel: Joran kan best zien wanneer hij iets wel of niet moet doen.

Dinsdagavond om 20.30 wordt het interview met de moeder van Joran uitgezonden op RTL 4. Kijk hieronder alvast naar een filmpje waarin Joran aankomt bij de rechtbank in Peru.

Reageren