RTL 4 komt met late night-talkshow?

RTL 4 is van plan om in september een eigen nate-night talkshow te lanceren tegenover VARA's Pauw & Witteman. Dat schrijft Weekblad Privé deze week.

Volgens het blad zou de RTL Nieuws-redactie druk bezig zijn met het bedenken van een geschikt format. Het nieuwe programma, met de werktitel Nieuws Laat, moet zich wel onderscheiden van concurrent Pauw & Witteman.

"De boegbeelden van RTL Nieuws nemen de actualiteit van die dag door, maar voegen wel iets toe ten opzichte van Pauw & Witteman", vertelt een insider. In het nieuwe programma zou niet alleen worden teruggeblikt op de afgelopen dag, maar ook worden vooruitgekeken naar de actualiteiten van morgen.

Eigen vruchten
RTL wil de eigen deskundigen van het RTL Nieuws inzetten bij Nieuws Laat, waaronder Frits Wester, Conny Mus en Erik Mouthaan. Op het moment zouden de RTL-prominenten te vaak aanschuiven bij de concurrenten bij de Publieke Omroep. "Intern is niet iedereen er even blij mee dat een ander zo openlijk de vruchten plukt van de deskundigheid van het RTL Nieuws", aldus de bron.

Verwarring
RTL 4 zou welbewust in september willen starten. In die periode kan de zender profiteren van de verwarring die ontstaat wanneer Nova en Netwerk plaats maken voor andere actualiteitenrubrieken als het nieuwe Brandpunt.

Reageren