RTL 4 overheerst wederom vrijdagavond

19 november 2011 13:45 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

RTL 4 is niet alleen heer en meester op de zaterdagavond: ook vrijdag kwam de zender de hele avond niet onder de 2 miljoen kijkers.

De battles-aflevering van paradepaardje The voice of Holland trok wederom een ruime 3.3 miljoen kijkers en won daarmee de avond.

Wat vooral opvallend is dat de programma's rond The voice extra goed scoren. zowel Goede tijden slechte tijden als Van der Vorst ziet sterren scoorden beiden respectievelijk 2 en 2.1 miljoen kijkers, voor beide programma's een nieuw record. 

Stil
Op Twitter reageerde Peter van der Vorst enthousiast op het nieuws: "2.142.000 kijkers en 47 procent marktaandeel in de doelgroep. Ben er stil van. En dat gebeurt niet snel. Dank aan de gasten en jullie weer voor het kijken.".

RTL 4 liet de publieke omroep ver achter zich op vrijdagavond. Alleen het acht uur journaal en Pauw en Witteman kwamen met 1.5 en 1.3 miljoen kijkers in de buurt. 

Nederland 3 
De nieuwe vrijdagavond van Nederland 3 heeft nog altijd haar draai niet gevonden. De wereld draait door kon rekenen op 1.2 miljoen kijkers, maar Wilfried de Jong kelderde daarna naar 259.000 gasten in zijn Motel de Jong. Daarna zagen slechts 127.000 mensen hoe zanger Tim Knol achter de reden voor zijn succes probeerde te komen in wetenschapsprogramma Pavlov.

Meer over