RTL 5 komt met dagelijkse soap Malaika

22 januari 2013 10:12 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

GTST is binnenkort niet meer de enige Nederlandse soap op de buis. Vanaf 25 maart start RTL 5 met de kakelverse soap Malaika.

De nieuwe serie draait om drie jonge mensen die samenwonen en -werken. Ze lopen stage in zorgcentrum 'Malaika' en delen lief en leed. Veel nog onbekende acteurs maken in de soap hun debuut, maar ook oude bekenden duiken op. Zo hebben Jasime Sendar en Curt Fortin een rol bemachtigd.

Jasmine Sendar

Soapveteraan Jasmine Sendar speelde eerder in ONM en Goudkust. Ook op zorggebied mag ze zich ervaringsdeskundige noemen, want de afgelopen jaren werkte Jasmine zelf in de thuiszorg. In Malaika vertolkt ze de rol van Luciel, een ervaren medewerker van het centrum. Wanneer ze de 14-jarige diabetespati├źnt Ricky verzorgt, ontdekt ze dat zijn moeder wordt geslagen door haar man.

Curt Fortin

Curt Fortin was eerder te zien in o.a. Voetbalvrouwen en Het huis Anubis. Als stagebegeleider Mike vindt hij het in Malaika moeilijk om werk en priv├ę gescheiden te houden wanneer hij verliefd wordt op stagiaire Floortje. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor o.a. musicalster Melissa Drost en Anke Engels uit SpangaS.

Waarheidsgetrouw

Malaika wordt geproduceerd onder creatieve leiding van Johan Nijenhuis, die we kennen als regisseur van onder meer Costa!, Volle Maan en de Zoop-films. De soap is een samenwerking tussen RTL 5 en verschillende zorgorganisaties. De zender belooft de situatie in de sector zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven.

Malaika is vanaf 25 maart elke werkdag te zien tussen 19.00 en 19.30 uur op RTL 5.

Meer over