RTL 5 mag de naam Barbie niet meer gebruiken

RTL 5 mag de naam Barbie niet meer verwerken in de realityseries van Samantha de Jong, beter bekend als Barbie.

Albert Verlinde vertelde dit grote nieuws gisteravond in RTL Boulevard. Poppenproducent Mattel wil niet meer dat Samantha dezelfde naam draagt als de bekende poppenserie Barbie. “Het gaat niet meer Barbie in de titel dragen, want dat mag van Mattel niet meer, omdat mensen tegenwoordig eerder denken aan deze Samantha dan aan de echte Barbiepop”, aldus Verlinde.

“Ze zijn nog blij dat de man van Barbie geen Ken heet. Dus Barbie komt niet terug in de titel.” Toch blijft het volgens de showkenner een hilarische serie. “Dat het een leuk programma gaat worden op een geheime vakantielocatie, dat moge duidelijk zijn.” Dus de namen Huisje Boompje Barbie, Barbie's Baby of Barbie op Vakantie mogen niet meer.

Michael heeft zin in de nieuwe serie

Michael van der Plas kijkt uit naar de nieuwe serie. “Ik moet heel eerlijk zeggen: ik ben blij dat seizoen vier eraan komt en dat we gewoon weer lekker verder gedaan en gewoon weer lekker positief en weet ik veel allemaal”, aldus de man van Barbie.

Barbie op vakantie

Dinsdag werd er bekendgemaakt dat Samantha de Jong, alias Barbie, een nieuwe realityserie krijgt bij RTL. Dit keer filmt de zender het gezinnetje op vakantie. Waar het stel naar toe gaat wil RTL nog niet kwijt, maar bronnen zeggen in het AD dat Barbie teruggaat naar waar het ooit begon: Chersonissos. "De nieuwe serie speelt zich ergens binnen Europa af", zegt een woordvoerder in het AD.

Reageren