RTL 7 neemt Darts over van SBS

Eerder liet SBS 6 weten het WK Darts uit te zenden, nu is bekend dat dit het laatste is wat SBS zal gaan uitzenden rondom dit onderwerp. RTL 7 neemt de boel namelijk over.

Vanaf morgen zijn bij SBS6 de wedstrijden van het PDC World Championship Darts te zien. Het is voor deze zender het laatste darts-toernooi want het trekt te weinig kijkers.

SBS stopt
"Je doet sport omdat je daar veel kijkers mee boeit. Maar al dat niet meer het geval is, doe je die sport niet meer, zei SBS-directeur Eric van Stade onlangs," aldus SBS-directeur Eric van Stade.

RTL 7 ziet dat anders. Woensdag 15 december liet een persbericht weten dat ze Darts serieus gaan aanpakken. "RTL 7 heeft een overeenkomt afgesloten met dartsbond PDC (Professional Darts Corporation). Hierdoor zijn tot en met 2013 alle belangrijkste dartswedstrijden en de grote dartssterren zoals Phil Taylor en Raymond van Barneveld te zien bij de enige echte mannenzender van Nederland."

Werk van maken
Peter Lubbers, programmadirecteur RTL 7 vindt dat Darts perfect aansluit bij de zender. "Mannen kijken graag nieuws, actiefilms, reality en natuurlijk sport. Behalve in voetbal en autosport zijn we nu ook groot in darts, een sport met veel mannelijke volgers. Wij verwachte onze doelgroep er een plezier mee te doen door darts weer groot op de kaart te zetten. Darts krijgt weer een prominente plaats op tv en wij gaan er flink werk van maken."

Reageren