RTL 7 start 2011 met Dakar Rally

Vanaf 1 januari staat RTL 7 twee weken lang in het teken van de Dakar Rally. RTL GP brengt de prestaties en het afzien in beeld van de deelnemers in het onherbergzame landschap van Argentinië en Chili.

De 31ste Dakar Rally heeft alle ingrediënten in zich om een klassieker te worden. Verslaggevers Allard Kalff en Sebastiaan Labrie volgen de karavaan tot aan de finish.
 
Line-up
In zijn jacht op een dubbelzege bij de auto’s, krijgt rallylegende Carlos Sainz het lastiger dan ooit. BMW en Mini komen met grof geschut naar Zuid-Amerika om het onverslaanbaar geachte Volkswagen op de knieën te krijgen. Tonnie van Deijne, met Chris Zegers aan zijn zijde, is er alles aan gelegen om weer als beste Nederlander te finishen, maar hij kan flinke tegenstand verwachten van Erik van Loon in zijn gloednieuwe Mitsubishi Racing Lancer.
 
De 31ste Dakar Rally heeft een recordaantal Nederlandse deelnemers bij de trucks. Op 1 januari gaan er maar liefst 24 equipes van start. Vaandeldragers van de Nederlandse truck-armada zijn Team de Rooy, GINAF en MAN, dat na twee jaar afwezigheid terugkeert in de Dakar Rally met Marcel van Vliet als belangrijkste troef. 

Frans Verhoeven is de belangrijkste Nederlandse troef bij de motoren. Op de valreep heeft hij gezelschap gekregen van Henk Knuiman als kanshebber bij de tweewielers. De Wijchenaar heeft uiteindelijk toch zijn budget rond gekregen, zodat hij het vanaf 1 januari alsnog opneemt tegen de topfavorieten Marc Coma en Cyril Despres.
 
Het startsein voor de Dakar Rally bij RTL 7 valt op nieuwjaarsavond om 22.30 uur met de ceremoniële start in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Uitzending van de rally is dagelijks, vanaf zaterdag 1 januari (start) om 22:30 uur op RTL 7 en vervolgens dagelijks om 19:00 en om 22:30 uur. De finish is te zien op zondag 16 januari om 22:30 uur.

Reageren