RTL 8 brengt nieuwe Nederlandse miniserie

25 januari 2013 11:04 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Dit voorjaar komt RTL 8 met Het Imperium, een miniserie over list en bedrog in de platenwereld. Een primeur voor de zender. 

In Het Imperium draait het allemaal om Menzo Salverda (Wesley Mutsaers), een voormalig kindsterretje dat na al zijn vroege succes nu op zijn 24e slechts een snelle auto, wat oude fans en zijn ouders over heeft. 

Wraak

Menzo wijt zijn huidige situatie aan platenbaas Bart Vreeman (Filip Bolluyt), een medogenloze man die hem zijn jeugd heeft afgenomen en tot de dag van vandaag zijn ouders chanteert. Menzo heeft genoeg van de situatie en zint op wraak.

Vreeman gaat vreemd

Vreeman heeft ondertussen meer aan zijn hoofd. De notoire vreemdganger verwaarloost zijn echtgenote Louise, die daardoor aan de drank raakt. Ook hun twee kinderen hebben te lijden onder de situatie en dan probeert Vreeman's huidige minnares ook nog eens zijn nieuwe vrouw te worden. 

Nienke Romer

Het scenario voor de tweedelige dramaserie is geschreven door actrice Nienke Romer. Het Imperium is op dinsdag 5 en 12 maart te zien om 20.30 uur op RTL 8. 

  

Meer over