RTL draait klok 'drastisch terug'

Om stellen bij te staan die te kampen hebben met allerlei vormen van relatieproblemen, komt op woensdag 12 januari het programma 10 Jaar Jonger In 10 Dagen terug bij RTL 4.

Froukje de Both maakt zich, samen met coaches Kas Stuyf en Esther van Maanen sterk om in tien dagen het leven van stellen met problemen te veranderen.

In tien dagen doorlopen de stellen een emotioneel en  intensief programma, De Both staat de koppels bij en ondersteunt hen tijdens de drastische aanpak.

Sporen
"Na jaren komt je huwelijk in een sleur, je partner gaat vreemd of er is verdriet over het overlijden van een dierbare. Veel stellen die lang bij elkaar zijn en een hectisch bestaan hebben met kinderen en werk, zien hun huwelijk steeds verder afglijden. En dit laat zowel innerlijk als uiterlijk sporen na", aldus RTL.

Om de klok terug te draaien, worden de koppels tien dagen van elkaar gescheiden om te werken aan zichzelf en aan hun relatie tot elkaar.

Regime
Voordat de experts hun plannen ontvouwen, wordt aan passanten op straat gevraagd om de leeftijd van de kandidaten te schatten. Tien dagen lang worden ze onderworpen aan een zwaar regime: ze zijn druk met een programma dat onder meer bestaat uit fitness, confronterende praatsessies, inspirerend shoppen met stylisten en de eerste grote verandering bij de kapper. Naast dit alles is er aandacht voor huidverzorging en ontvangen de stellen een verzorgingskit.

Na tien dagen buffelen, wordt het stel weer herenigd. "Dat maakt heel veel emoties los en voor veel kandidaten is dit dan ook een keerpunt in hun leven", zo concludeert RTL. Vervolgens gaat 10 Jaar Jonger In 10 Dagen de straat weer op om aan willekeurige personen te vragen hoe zij de leeftijd van de koppels nu inschatten.

Ruim een maand na de ervaringen wordt teruggegaan om te kijken of de kandidaten hun dagelijkse leven nieuwe invulling hebben gegeven en hoe ze zich daarbij voelen.

10 Jaar Jonger In 10 Dagen is vanaf zaterdag 12 januari te zien op RTL 4; tussen 21.30 en 22.30 uur.

Reageren