RTL en SBS gaan 3D

RTL Nederland en SBS Broadcasting hebben hun medewerking toeegezegd aan 3D LiveLab, een expertisecentrum met als doel Nederland op de kaart te zetten op het gebied van 3D-televisie.

3D LiveLab is een initiatief van DutchView, marktleider op het gebied van tv-registratie, en 3DNL, een organisatie die verschillende bedrijven samenbrengt die betrokken zijn bij 3D-producties.

Ervaringen delen
SBS ziet het in ieder geval zitten. "SBS is zeer gedreven om te participeren in het 3D LiveLab", zegt Josbert van Rooijen, Manager Broadcast en IT bij SBS.

"Dit najaar zal SBS starten met het aanbieden van NET 5 in 3D. In dat licht is het voor ons zeer interessant om ervaringen te delen en te leren van elkaars 3D-expertise", laat Van Rooijen weten.

Voorop lopen
Monique van Dusseldorp, een van de initiatiefnemers bij 3DNL, ziet de noodzaak van het 3D LiveLab in. "3D heeft internationaal een onverwacht grote vlucht genomen en de Nederlandse media-industrie als geheel wil graag voorop lopen", zegt ze.

Naast SBS en RTL hebben meerdere bedrijven interesse getoond in het initiatief. Zo heeft bijvoorbeeld ook Sony haar medewerking toegezegd aan het platform.

Reageren