RTL en SBS strijden om Michaels

Televizier.nl schreef het al eerder al en onze voorspelling komt uit: RTL en SBS stevenen af op een Michael-oorlog! Dat wordt dan de tweede grote tv-oorlog tussen de zenders. Groot verschil: deze keer breidt de strijd zich uit naar Vlaanderen!

RTL en SBS maken allebei een programma waarin zal worden gezocht naar Michael Jackson-imitators. Een nieuwe tv-oorlog lijkt daarmee onvermijdbaar.

King of Pop
Bij RTL moet de kandidaat in het programma Mijn naam is Michael zowel kunnen dansen als zingen. Bij SBS moet de kandidaat vooral kunnen dansen als 'the king of pop', in Move like Michael Jackson. De verdere insteek - en doelgroep - blijft hetzelfde.

Grenzenloos
Opvallend is dat beide programma ook Belgische insteken hebben, en zodoende ook in Vlaanderen op tv komen. Mijn naam is Michael (RTL) wordt uitgezonden door VTM en Move like Michael Jackson zal ook te zien zijn op VT4. Dat zorgt ervoor dat ook dáár de strijd om de kijkcijfers zal losbarsten.

Vlugge start
Daarbij kwam nog het nieuws dat RTL, hoewel de zender pas ná SBS bekendmaakte dat er aan een Michael-show wordt gewerkt, al in december met de audities voor Mijn naam is Michael begint.

Voorjaar 2010
SBS heeft vooralsnog bekend geen plannen in die richting, omdat Move like Michael Jackson pas in het voorjaar van 2010 op tv hoort te komen. Het risico bestaat dus dat RTL een aantal kandidaten van SBS inpikt.

Strijd?
In een verklaring hebben zowel RTL als VTM aangegeven dat alle kandidaten die aan het RTL-programma deelnemen, ook aan het SBS-programma mogen meewerken. Of SBS dat omgekeerd ook toe zal staan, is nog niet bekend.

SBS is overigens ook niet helemaal braaf. De zender heeft de domeinnaam MijnnaamisMichael.nl (van het programma van RTL) laten registreren, waardoor die nu niet meer beschikbaar is voor RTL. Dat zou echter gaan om een vriendendienst, zodat het domein niet door derden ingepikt kan worden. Of RTL de domeinnaam nu al in handen heeft, is niets bekendgemaakt.

Tv-oorlog
Een aantal jaren geleden vochten RTL en SBS de allereerste tv-oorlog uit, met als inzet twee schaatsprogramma's: Sterren dansen op het ijs (SBS) en Dancing on ice (RTL). De inzet is bij iedere tv-oorlog hetzelfde: wie scoort de beste kijkcijfers? Bij het schaatsen trok SBS aan het langste eind. Deze keer RTL?

Reageren