RTL gaat meer investeren in films

Sinds 2008 neemt RTL al deel in een aantal succesvolle Nederlandse filmprojecten, waaronder Moordwijven, Komt Een Vrouw Bij De Dokter en De Gelukkige Huisvrouw. Het eerstvolgende project dat aan deze reeks wordt toegevoegd, is de filmversie van de serie Gooische Vrouwen.

Het gaat goed met RTL Nederland. Strevend naar het meest toonaangevende mediabedrijf gaan ze meer geld steken in films.

Nederlandse filmaanbod verrijken
Op de binnenlandse markt wil RTL in haar nieuwe rol als coproducent en co-financier actiever bijdragen aan de ontwikkeling van Nederlandse films. RTL zal de komende jaren het Nederlandse filmaanbod verrijken met meer films voor een breed publiek. Daarnaast zal RTL ook participeren in nieuwe Amerikaanse en Europese filmproducties. Voor deze internationale markt is het bedrijf een samenwerking aangegaan met filmdistributeur Dutch FilmWorks, die per 12 oktober van kracht is.

Meest toonaangevende mediabedrijf
Bert Habets vertelt:"Onze ambitie is om niet alleen het meest toonaangevende mediabedrijf te zijn, maar ook een sterke positie te verwerven in entertainment. Film vormt daar een belangrijk onderdeel van. In 2008 hebben we onze eerste schreden gezet op filmgebied. Twee jaar later kijken we terug op een aantal mooie successen en dat smaakt naar meer. Daarom breiden wij onze activiteiten verder uit, zelfs tot over de grenzen. De stap om dat in partnership te doen met het sterke Dutch FilmWorks is essentieel en veelbelovend."

Reageren