RTL jubelt over kijkcijfers

RTL Nederland beleefde afgelopen maand de beste januarimaand sinds 1999. De commerciële zendergroep kwam in januari van dit jaar op een zenderaandeel van 33,7 procent in de doelgroep 20 tot 49 jaar. Dat is maar liefst 11 procent hoger dan januari 2010 (30,4 procent). De Publieke Omroep kwam uit op 27,5 procent en de SBS Groep haalde 22,2 procent.

De best bekeken uitzending van RTL  was de finale van The Voice Of Holland, met 3,7 miljoen kijkers (4,2 miljoen op het hoogtepunt). De TV Kantine trok dezelfde avond eveneens een record aantal kijkers: 3,1 miljoen (55,8 procent zenderaandeel).

Succesnummers
De zender somt nog meer (recente) successen uit januari op. Zo deden op RTL 4 bijvoorbeeld M1nute To Win It, Help Mijn Kind Is Te Dik, X Factor en klassieker Goede Tijden, Slechte Tijden het naar volle tevredenheid. RTL 5 knalde (voor de zender zelf) opvallend goed met successen als America's Next Topmodel, Tabatha's Salon Makeover, Glee, Wie Is De Reisleider, Lie To Me, CSI: Miami en White Collar.

Voor RTL 7 stemden de mensen vooral af op Voetbalfans, De Beste Voetballers Ooit en natuurlijk Voetbal International. Maar ook andere aankopen als Operation Repo en Politie Op je Hielen deden hun werk. Hekkensluiter is RTL 8, waar nog steeds gewerkt wordt aan het opbouwen van de zender maar waar ook al successen te tellen vielen. Vooral bij series en films. Zo werd de film Augusta Gone er goed bekeken, evenals de miniserie Human Trafficking en dubbele afleveringen van de serie Mystery Diagnosis. De kleintjes haalden hun gram met RTL Telekids, dat van een rustige start een stijgende liet zien.

Reageren