RTL kijkt uit naar start X Factor

Bij The Voice Of Holland is de confetti nog niet eens in het finalekanon geperst, of bij RTL 4 kijkt men al vol smart uit naar de start van het nieuwe seizoen van X Factor.

Dat is ook niet gek, want ook dit programma heeft nu een vernieuwing ondergaan: de audities van X Factor zijn dit jaar 'iets' groter opgezet. Te weten in zes sessies in de Heineken Music Hall in Amsterdam, waar vele duizenden toeschouwers in kunnen.

Het idee is niet helemaal nieuw, want in bijvoorbeeld Engeland gebeurt het al jaren zo bij programma's als Idol en Britain's Got Talent.

Spannender
De auditanten kregen het dan ook niet gemakkelijk, zo schrijft RTL in een persbericht: "Vonden kandidaten het voorheen al spannend om voor de X Factor-jurydesk te verschijnen, aankomend seizoen kijkt er ook een groot publiek mee."

In zes auditie-afleveringen blijkt voor welke zangtalenten de droom om deel te nemen aan X Factor uit komt. Juryleden Gordon, Angela Groothuizen (foto), Eric van Tijn en Stacey Rookhuizen nemen weer plaats achter de jurydesk en vellen hun oordeel over de kandidaten die op het podium verschijnen.

Aan Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de taak om de kandidaten gerust te stellen voor hun optredens en mee te juichen met zangtalenten die door zijn naar de volgende ronde.

Vervolgens is te zien welke groei de kandidaten doormaken als ze in de X Campus door professionals worden getraind in hun zangkunst en performance. En als de vier categorieën zijn verdeeld onder Gordon, Angela, Eric en Stacey, gaan de juryleden in de Jury Visits aan de slag om de kandidaten klaar te stomen voor de liveshows. Daarna zal blijken wie in 2011 de 'x factor' heeft.

Diverse talentenjachten
Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4 vindt dat ondanks de vernieuwende trend van The Voice, er nog steeds ruim plek is voor X Factor: “Binnen het genre talentenjachten heeft RTL 4 een grote diversiteit. Bij Holland’s Got Talent ziet men zeer uiteenlopende kunsten voorbij komen en The Voice Of Holland is vooral een podium voor de meer ervaren zangers."

Met X Factor krijgen de deelnemers volgens Galjaard "Of ze nou 16 of 60 zijn, alleen of in een groepje zingen, de kans om hun dromen uit te laten komen".

Meer over:

Reageren