RTL komt met een soort Netflix-abonnement

RTL wil de strijd aangaan met Netflix in Nederland en komt ook met abonnement om onbeperkt series en films te kunnen kijken.

Netflix, het Amerikaanse dvd-bedrijf dat nu groot wordt met het over internet streamen van films en tv-series, kondigde vorige week al aan dat het ergens dit najaar naar Nederland komt. RTL heeft dat gehoord en gaat de concurrentie aan door zelf ook met een abonnement te komen.

Netflix versus RTL

Met een Netflix-abonnement kun je zoveel films en series kijken als je zelf wilt, voor een vast bedrag per maand. Vergelijkbaar met wat de succesvolle dienst Spotify met muziek doet. RTL gaat ongeveer eenzelfde abonnement aanbieden maar onderscheidt zich ‘door sommige films eerder exclusief via video-on-demand aan te kunnen bieden, doordat het investeert in de productie van films.’ Door de investeringen in deze films verkrijgt de zender ook gelijk de rechten.

RTL's filmrechten

RTL heeft al in zo’n 100 Amerikaanse producties geïnvesteerd. Het bedrijf steekt via Filmventures ook geld in Nederlandse films. "We gaan met name uitbreiden op aanbod dat niet op zender is geweest - series, films, alles wat we aan rechten kunnen verwerven. Dat wordt buitenlands én Nederlands aanbod en wordt een abonnementsvorm”, aldus Arno Otto, Directeur RTL Digitaal.  

Reageren