RTL komt met Modern Family

Modern Family is een Amerikaanse komische televisieserie uit 2009 van ABC. De show houdt het midden tussen een sitcom en een mockumentary en gaat over drie gezinnen die samen één grote familie vormen.

Het traditionele gezin van een man, vrouw en 2,5 kinderen lijkt al lang achterhaald. Dat gezinnen er tegenwoordig in allerlei soorten en maten zijn, is vanaf dinsdag 5 oktober te zien in de Amerikaanse sitcom ‘Modern Family’ bij RTL 5.

De met drie Emmy’s bekroonde serie is in documentairestijl gefilmd, wat betekent dat de hoofdpersonen vaak in de camera vertellen over hun leven. Modern Family draait om drie gezinnen uit één familie die regelmatig in komische en bizarre situaties belanden.

Gezin Jay en Sofia
Ed O’Neill is pater familias Jay Pritchett, een man van middelbare leeftijd die getrouwd is met de veel jongere Colombiaanse Gloria, gespeeld door Sofia Vergara. Uit een eerdere relatie heeft de vurige Gloria een tienerzoon, Manny. Een van Jay’s grootste ergernissen is dat hij vaak wordt aangezien voor Gloria’s vader in plaats van haar echtgenoot.

Gezin Claire en Phil
Claire en Mitchell zijn Jay’s volwassen kinderen uit zijn vorige huwelijk. Claire (Julia Bowen) en haar echtgenoot Phil (Ty Burrell) hebben drie kinderen: de puberende Haley, de slimme Alex en de baldadige Luke. Claire en Phil streven naar een open relatie met hun kinderen, maar dat blijkt niet altijd even gemakkelijk. Phil vindt zichzelf een ‘übercoole’ vader en gedraagt zich ook op die manier, vaak tot grote ergernis en schaamte van zijn drie kinderen.

Gezin Mitchell en Cameron
Mitchell, gespeeld door Jesse Tyler Ferguson, is sinds een paar jaar samen met Cameron (Eric Stonestreet). De mannen hebben net samen het babymeisje Lily uit Vietnam geadopteerd. De flamboyante Cameron is een echte dramaqueen, terwijl de nerveuze Mitchell altijd bang is voor de mening van anderen.

Modern Family is in de Verenigde Staten een regelrechte hit. Inmiddels is het tweede seizoen in bestelling. De serie staat vanaf 5 oktober op dinsdagavond met dubbele afleveringen geprogrammeerd na de succesvolle musicalcomedy Glee.

Reageren