RTL koopt de Amerikaanse serie Hannibal

RTL heeft op de tv-beurs MIP de Amerikaanse serie Hannibal aangekocht. De serie Hannibal gaat over het leven van de welbekende seriemoordenaar en kannibaal Hannibal Lector.

Hannibal wordt waarschijnlijk uitgezonden op RTL 5, zo meldde het AD woensdag. Mads Mikkelsen speelt de hoofdrol in de serie. Hannibal ontwikkelt een vriendschap met een FBI-agent die hij helpt met het opsporen van seriemoordenaars.

Hannibal is een heftige en bloederige serie

Hannibal belooft een bloederige serie te worden. In de eerste aflevering wordt een stel neergeschoten en in slowmotion zie je het bloed alle kanten op spuiten. Ook verliezen twee dames letterlijk hun hoofd. De serie is dus niet geschikt voor personen met een zwakke maag. „Hannibal is niet voor niets een thriller, gewelddadige beelden zijn daarbij een noodzakelijk onderdeel. We willen niemand voor het hoofd stoten, maar het is nu eenmaal een serie voor volwassenen", aldus NBC.

2e seizoen van Hannibal?

In Amerika startte de serie vorige week met 4,4 miljoen kijkers op de zender NBC. Dat aantal is wat teleurstellend en als de kijkcijfers niet gaan toenemen is het nog maar de vraag of er een 2e seizoen komt.

Reageren