RTL koopt realityserie The Jacksons

En de televisieoorlog rond de in juni overleden popster Michael Jackson gaat weer een stapje verder... RTL heeft namelijk de Nederlandse rechten gekocht van The Jacksons: a family dynasty, de toekomstige reallife-soap van de familie Jackson.

Dat maakte de zendergroep vrijdagmiddag bekend. The Jacksons: a family dynasty zal in acht weken een beeld schetsen van het persoonlijke en professionele leven van de vier broers van de King of Pop: Jackie, Jermaine, Tito en Marlon. Voor het eerst in hun bestaan laten zij de camera's toe in hun 'ongewone' levens.

The Jackson Five
Jermaine en de anderen zijn bepaald geen onbekenden op muziekgebied. Samen met broer Michael verkochten zij als The Jackson Five wereldwijd meer dan 250 miljoen albums. In de realitysoap is ook te zien hoe de overgebleven broers zich voorbereiden op hun veertigjarig bestaan.

RTL vs. SBS
Met deze aankoop is een nieuwe stap gezet in de (vriendschappelijke?) strijd met SBS rond het maken van amusementprogramma's over de King of Pop. RTL komt in 2010 met Mijn naam is Michael, terwijl SBS Move like Michael Jackson gaat uitzenden.

Hofleverancier RTL
RTL lijkt wat Michael-materiaal een lichte voorsprong te hebben genomen op hun 'concurrent', want al eerder verkreeg de zendergroep al de filmrechten over This is it. Zoals RTL in het persbericht zelf zegt: "Met de film This Is It, The Jacksons: a family dynasty en My name is Michael is RTL 4 hofleverancier van The King Of Pop."

Reageren