RTL Nieuws vanaf maandag geheel nieuwe look

1 mei 2014 13:23 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

We hebben er een poos op moeten wachten, maar hier is tie dan, de compleet nieuwe look van RTL Nieuws. Vanaf maandag 5 mei is dit het beeld dat we zien als we inschakelen bij het nieuws.

Het zal even wennen zijn, aanstaande maandag. RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL en RTL Weer en Verkeer krijgen vanaf dan een nieuwe studio, een andere huisstijl en andere leaders. Ook de website en apps worden vanaf dat moment getoond in de nieuwe kleuren.

Stilstand is niet goed

Een paar weken geleden zou alles al veranderen, maar toen liet hoofdredacteur Harm Taselaar weten de verbouwing nog even uit te stellen, omdat de techniek nog niet 100% op orde was. Nu is het eindelijk zover. De hoofdredacteur meldt via RTL waarom deze maatregel nodig is:  ”De wereld van het nieuws is veranderd. Mensen checken nu massaal de hele dag op hun telefoon of tablet het laatste nieuws. Ook RTL Nieuws is in die jaren veranderd. Je moet met je tijd meegaan. Stilstand is achteruitgang.”

Brits ontwerp

Vanaf maandag zullen we kijken naar een Brits ontwerp. De Brite ontwerpers Mark Porter en Dylan Griffith zijn hard bezig geweest met het 'visuele aspect' van het nieuws. En dat was geen klein klusje. De Britten ontwierpen zich anderhalf jaar lang suf aan het nieuwe uiterlijk van RTL Nieuws.

Goed gelukt

Volgens Taselaar leveren Porter en Griffith geslaagd werk af: “Hierdoor hebben we nu één herkenbare identiteit voor al onze platformen. Of we het nieuws nu kijken op tv, volgen via internet of mobiele apps, we zien de wereld steeds door een rechthoekig kader of frame. Dit frame is de basis geworden voor onze visuele identiteit, van de nieuwe logo’s tot aan het decor in de nieuwe studio.”

Maandag 5 mei om 19:30 uur vindt de eerste uitzending vanuit het nieuw decor plaats.

Bekijk hier alvast de leader van RTL Nieuws.

Meer over