RTL portretteert voetbalgekken

Programmamaker Ewout Genemans volgt in het nieuwe RTL 7-programma Voetbalfans elke week een grote fan van een club uit de Eredivisie of Jupiler League op weg naar een belangrijk duel.

In de tiendelige reeks, die vanaf maandag 17 januari te zien is, komen onder meer portretten van hartstochtelijke supporters van Ajax, FC Twente, AZ, ADO Den Haag, FC Utrecht, FC Twente en Willem II voor.

Rode draad
RTL over het programma: "Voor sommige mensen is hun voetbalclub de rode draad in het leven. Het zijn zeker geen hooligans maar markante mannen en vrouwen die gebroederlijk elk jaar weer alle uit- en thuisduels bezoeken."

"Week in week uit staan ze voor hun club klaar, zowel als er iets te vieren valt maar ook wanneer het tegenzit. Iedereen bij de club kent ze, want ook elke training staan ze langs de lijn."

"Krijgen ze de ochtend voor de wedstrijd nog een hap door hun keel? Wat zijn hun rituelen of wat is hun bijgeloof? De een zet een tattoo na een gewonnen wedstrijd, de ander staat 'haar' spelers als een groupie bij de uitgang op te wachten. Hoe is deze uit de hand gelopen hobby of haast levensovertuiging ontstaan?"
 
Aflevering 1
In de eerste aflevering op maandag 17 januari wordt ‘Marokkaanse Koos’ (foto) gevolgd, een bekende verschijning in Den Haag met zijn lange zwarte krullen. De ADO-supporter krijgt thuis ‘Rooie Henk’ op bezoek en samen gaan ze naar de tattooshop.

Koos heeft al een tattoo laten zetten na de winst op Ajax en nu is Henk aan de beurt. Hij is alleen zenuwachtiger voor de wedstrijd later op de dag tegen NAC dan voor de pijn van de tatoeëernaald.

In het stadion aangekomen gaan ze meteen langs bij hun vrienden van het ‘sfeerteam’, vroeger de harde kern maar tegenwoordig leuken zij het stadion op met vlaggen en dergelijke. Eindigt de dag voor Koos met winst van z’n favoriete voetbalclub?

Reageren