RTL sluit filmdeal

RTL Nederland en filmdistributeur E1 Entertainment Benelux hebben een meerjarige filmdeal gesloten. De RTL-zenders beschikken daardoor de komende jaren over de uitzendrechten van talloze nieuwe films.

E1 Entertainment is distributeur van onder meer bioscoopfilms als Ghosts Of Girlfriends Past, 17 Again, Fame en Disaster Movie.

Ook de topcomedy New In Town met onder andere Renée Zellweger, het oorlogsdrama Defiance met Daniel Craig, Sam Raimi's horrorhit Drag Me To Hell en de romantische komedie My Best Friend's Girl met Kate Hudson vallen onder de nieuwe overeenkomst.

Tegelijkertijd heeft RTL de tv-rechten voor filmtitels als Bangkok Dangerous met Nicolas Cage, Martin Scorsese's Gangs Of New York, The Family Man en What Women Want.

Films, films, films
E1 Entertainment Benelux is een onderdeel van het wereldwijde E1 Entertainment, een van de grootste onafhankelijke distributeurs op het gebied van films, series en muziek. Het bedrijf is in de Verenigde Staten een van de marktleiders, maar ook in Nederland heeft de organisatie een groot marktaandeel.

Het bedrijf was in Nederland eerder bekend als RCV en distribueert in Nederland films voor maatschappijen als New Line Cinema en Focus Features. Bekende titels die in het verleden door het bedrijf op dvd zijn uitgekomen zijn onder andere Seven Years in Tibet, Frida, Chicago en La Vie en Rose.

Reageren