RTL stapt in mobiele telefonie

RTL Nederland en Vodafone lanceren samen een nieuw mobiel merk: Sizz. Dat maakten de zendergroep en de mobiele telefonie-aanbieder donderdagmiddag bij een presentatie bekend. 

'Sizz' is een afkorting van het Engelse straattaalwoord 'sizzle', wat op een liefkozende en vriendschappelijke manier 'sister' betekent. 

Bij Sizz lijkt de nadruk te liggen op gebruiksgemak. Het merk richt zich op vrouwen van 25+ die geen interesse hebben in technische details maar die wel mobiel online willen zijn op een manier die bij hun eigen levensstijl past.

Niet technisch
Bundels van het merk hebben dan ook namen als fan, lover en addict, waarbij iedere omschrijving samengaat met een bepaalde capaciteit van de abonnementsbundel. 

Toestellen van Sizz zijn ook al bekend: de Blackberry Bold, HTC Desire, iPhone 4 en Samsung Galaxy S. Ook komen er zogenaamde "How to filmpjes" online, waarin gedetailleerd wordt uitgelegd hoe toestellen werken. 

TV
De inbreng van RTL in het geheel is duidelijk: abonnees krijgen via een mobiele Sizz applicatie (app) toegang tot een selectie van RTL-programma’s, zoals RTL Boulevard, Editie NL en Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook biedt Sizz videosnacks aan, zoals een preview van GTST een dag voor uitzending.

Sizz zorgt er bovendien voor dat haar abonnees voorrang krijgen bij de kaartverkoop van verschillende evenementen, bijvoorbeeld voor de opnamen van de nieuwe reeks van The Voice Of Holland. Bellen, sms-en en internet komen uit één bundel. Bovendien is het tarief buiten de bundel gelijk aan het tarief binnen de bundel.

Reageren