RTL veruit favoriet in najaar

RTL is dit najaar verreweg de meest favoriete zendergroep van tv-kijkend Nederland. Dat concludeert niet alleen een onderzoek van Televizier.nl, maar bewijzen ook de huidige kijkcijfers.

De afgelopen maanden gaf Televizier.nl aan meer dan 6000 mensen de keuze op welke najaarsprogrammering van welke zendergroep ze zich het meest verheugden.

RTL kwam daarbij als overgrote favoriet uit de bus: ruim de helft (51 procent) van alle respondenten gaf aan op één van de RTL-zenders af te willen (gaan) stemmen.

Op de tweede plek komt de publieke omroep, met 23 procent van de stemmen. Laatst in het rijtje zijn de zenders van SBS (SBS 6, NET 5, Veronica), waar 14 procent van de kijkers op zou afstemmen. Zo'n 12 procent van de stemmers had geen mening.

Succes
De uitslag van de poll van Televizier.nl lijkt volledig in lijn met de huidige kijkcijferkanonnen van RTL. Niet alleen won het RTL-programma De TV Kantine de Gouden Televizier-Ring, ook RTL-mannen Jan Kooijman (So You Think You Can Dance en Goede Tijden, Slechte Tijden) en Jeroen van Koningsbrugge (Ik Hou Van Holland) wonnen respectievelijk de Televizier Talent Award en de Zilveren Televizier-Ster Man.

Daarnaast trokken programma's als The Voice Of Holland, Ik Hou Van Holland, Oh Oh Cherso, Echt Waar!? en So You Think You Can Dance de laatste tijd al een groeiend aantal kijkers naar zich toe.

Reageren