RTL XL komt met webserie Gooische Frieten

Om het nieuwe online platform RTL XL te promoten komt de zendergroep vanaf vrijdag 29 oktober met de allereerste RTL-webcomedy onder de titel Gooische Frieten.

De serie loopt zeventien afleveringen van elk circa vijf minuten en zal exclusief te zien via RTLXL.nl.

De eerste twee afleveringen van Gooische Frieten staan vrijdag 29 oktober om 11.00 uur online. Vanaf dat moment is Gooische Frieten op elk gewenst moment te bekijken. Elke vrijdag wordt een nieuwe aflevering gepubliceerd.

Frietkraam
Gooische Frieten draait om Jooke en Presilla, gespeeld door Annemieke Aalderink Bakker en Cyntia Abma, die samen een frietkraam runnen in ‘t Gooi. Ze hebben ieder zo hun eigen specialisme.

Jooke is terecht vermaard om haar huzarenslaatje, naar een recept van haar moeder. Ook is ze gespecialiseerd in traditionele borrelhapjes, zoals asperge-hamrolletjes, gevulde eieren en kaas met gember.

Presilla is meer een luxepaardje en een modepopje, al wijkt haar gevoel voor mode wat af van de norm. In haar opvoeding stonden de uitdrukkingen “geen woorden maar daden” en “kom van je zuignap en laat je handen wapperen” centraal. Dat wapperen met haar handen doet Presilla nog steeds, maar dan vooral als ze haar kunstnagels laat drogen.

Namen
Gastrollen in Gooische Frieten zijn er ook, onder meer voor Jennifer Hoffman, Peter Beense, Marian Mudder, Thijs Römer, Maik de Boer en Sebastiaan Labrie. De regie van de serie was in handen van voormalig ONM-acteur Dennis Overeem.

Reageren