RTL zendt reading Derek Ogilvie niet uit

Het mag van de rechter, maar toch zendt RTL de reading van Derek Ogilvie met de nabestaanden van de vermoordde Nicole van der Hurk definitief niet uit. 

Stiefvader Ad van den Hurk had een kort geding aangspannen om uitzending van Derek Ogilvie Unexpected te voorkomen. De omroep vindt dat daardoor zo veel 'mediahectiek' is ontstaan dat ze het item maar helemaal niet meer uitzenden. De zender vindt het belangrijker dat de nabestaanden van Nicole, rust krijgen. Derek had een reading met de stiefmoeder, broer en zus van Nicole. 

Zorgvuldig

Toch is RTL wel content met de uitspraak van de rechter: 'Hiermee wordt bevestigd dat we in ons recht staan en dat dit in lijn is met de uiterste zorgvuldigheid waarmee het programma wordt gemaakt."

Verdacht

De rechter in Amsterdam stelde Ad van den Hurk in het ongelijk 'omdat zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van het meisje geen onderwerp is in de uitzending'. Ad en zijn zoon waren beiden verdachten in de moordzaak. 

1995

Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was naar een bijbaantje. Haar lichaam werd in november 1995 gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. De zaak is nooit opgelost. 

 

Meer over:

Reageren