RTL ziet geld in online dating

RTL Nederland heeft aangekondigd bezig te zijn met het ontwikkelen van 'een nieuw online initiatief voor de Nederlandse datingmarkt'. Binnen het bedrijf zou gezocht worden naar kansen op de overvolle online markt, waar al tal van grote en kleine spelers actief zijn.

"Singles zijn een belangrijke en groeiende groep binnen de Nederlandse samenleving, met specifieke behoeftes". zo schrijft de zendergroep.

"Dating, relaties en het helpen van anderen zijn belangrijke thema’s binnen de programma’s en producten van RTL. Vanuit die gedachte wordt gewerkt aan een online datingplatform, dat in het voorjaar van 2011 wordt gelanceerd."

Onderzoek
Nicolas Eglau, directeur RTL Ventures: “We hebben heel veel onderzoek gedaan naar de huidige datingmarkt en daar zijn interessante inzichten uitgekomen. Bovendien hebben we expertise van buitenaf ingeschakeld."

Vrijgezelle bloggers
Over hoe het platform eruit zal zien, zegt Eglau het volgende: “We willen inspelen op echte behoeftes binnen deze doelgroep en daarom wordt begin januari een blog gelanceerd, waarop vrijgezelle bloggers in gesprek gaan met andere singles in Nederland. De inzichten en idee├źn die daaruit voortkomen, zullen mede de inhoud en opzet van het platform bepalen.”

Reageren