Ruben geeft relatietherapie voor de slechtste echtgenoot

Vorige week begon Ruben Nicolai aan de zoektocht naar de allerslechtste echtgenoot van Nederland. Waar moet de slechtste echtgenoot van ons land eigenlijk aan voldoen?

Iedereen heeft wel een slechte eigenschap, maar de mannen die aan het ­programma De Allerslechtste Echtgenoot van Nederland meedoen maken er echt een potje van. Presentator Ruben Nicolai noemt een paar slechte eigenschappen op: "Niet goed luisteren en niet genoeg over hebben voor hun vrouw. Sommige clichés zie je duidelijk terug in het programma, zoals mannen die zijn getrouwd met hun werk of die overdreven flirten met andere vrouwen.”

Niet goed luisteren de slechtste eigenschap

Vooral het niet goed luisteren is een veelvoorkomend probleem en waarschijnlijk ook voor u herkenbaar. U vertelt een uiterst boeiend verhaal of wilt gewoon even uw hart luchten, maar manlief reageert niet of is te druk met de afstandsbediening van de televisie. Hoogst irritant! En dan heb je nog die sokken die altijd en overal rondslingeren, terwijl de wasmand echt maar twee meter verderop staat, zijn eeuwige machogedrag. En wat dacht u van de wc-bril die, als hij naar het toilet is geweest, steeds weer omhoog blijft staan? Altijd hetzelfde.       

Te veel aandacht

Maar vrouwen kunnen hun man ook om een heel andere reden opgeven voor het programma: "Er doen ook mannen mee die te veel aandacht geven aan hun vrouw, waarbij de vrouwen vragen of het alsjeblieft een beetje minder kan”, vertelt Ruben. Het lijkt een logisch vervolg om in een volgende editie op zoek te gaan naar de allerslechtste echtgenote. Want, eerlijk is eerlijk, ook vrouwen hebben slechte eigenschappen. Mannen ergeren zich bijvoorbeeld kapot als vrouwen te veel praten. Maar volgens Ruben maakt het niet uit, het gaat erom hoe je het samen doet: "Elke relatie is maatwerk. Het is toch een verbond tussen mensen.” In het programma zijn daarom niet alleen de mannen de pineut. De stellen moeten het echt met z’n tweeën doen. Ruben: "Ze zitten wekenlang in een landhuis en werken intensief aan hun relatie. Het is zeer originele relatietherapie.”

Hartverwarmend drama    

Ruben geeft alvast een voorproefje van de laatste aflevering. Als we hem vragen wat het meest dramatische is wat hij heeft meegemaakt tijdens de opnames zegt hij geheimzinnig: "Er was een relatie waarbij we allemaal ons hart vast hielden. En in de laatste aflevering gebeurt er iets... Hun verhaal krijgt een hartverwarmende wending.” Dan rest nu alleen nog de vraag wat de slechte eigenschappen van Ruben zelf zijn. Maar dat houdt hij voor zichzelf. "Ik ben heel blij dat ik het programma presenteer, op die manier kan mijn vrouw mij namelijk niet opgeven.”

Top 10 slechte eigenschappen van echtgenoten

1. Niet goed luisteren
2 Flirten met andere (vaak jongere) vrouwen
3. Luiheid
4. Te veel bezig zij met werk
5. Sokken en andere kledingstukken laten rondslingeren
6. De toiletbril omhoog laten staan
7. Jaloezie
8. De verjaardag (of trouwdag) van z'n vrouw niet kunnen onthouden
9. Alleen maar aan zichzelf denken
10. Machogedrag

Reageren