Ruben Nicolai is kandidaat en presentator in R.U.B.E.N.

Zondagavond gaat R.U.B.E.N. van start: de nieuwe quizshow van Ruben Nicolai. Hij presenteert het programma niet alleen, hij is ook kandidaat.

Het programma-idee van R.U.B.E.N. kan sommige bekend in de oren klinken: vorig jaar scoorde Nicolai al met dit programma tijdens TV Lab. Een jaar later krijgt de show eindelijk een vervolg. Om het geheugen nog even op te frissen leggen we het spel nog een keer uit.

Geïmproviseerde quiz

Wekelijks ontvangt Ruben drie ­gasten, met wie hij een geïmproviseerde quiz speelt. De vragen worden gesteld door nationale en internationale beroemdheden. De kwesties lopen uiteen van een rekenvraag tot showbizzweetjes en van een ogenschijnlijk eenvoudige verkeersvraag tot een lastige studio-opdracht.

E=MC2

Zo vraagt Britney Spears zich al jaren af waar E=MC2 voorstaat en vraagt Robbie Williams: 'Welk nummer playback ik hier?'. Uiteraard zijn zij niet live aanwezig in de studio.

Toch heeft BNN een aardig lijstje gasten weten te verzamelen: René Froger, Sylvana Simons, Katja Römer-Schuurman, Henk Krol, Golden Oldie Bram Kiewiet, Nelly Frijda, Frans Duits, Irene Moors, Lucille Werner, Roué Verveer en Arthur Japin komen allemaal een keer langs.

Liedje zingen

Voor Ruben Nicolai zijn de vragen net zo'n grote verrassing als voor de kandidaten. Hij weet helemaal van niets en moet naast presenteren dus ook het spelletje spelen.

En dat wil hij winnen, want de ­verliezer moet een liedje zingen. "Iets kinderachtigers was er even niet te bedenken", meldt BNN.

Minimale voorbereiding

Het eindresultaat is een luchtige improvatieshow, die een minimale voorbereiding vergt van de presentator. "En laat dat nou mijn favoriete voorbereiding zijn”, zegt hij bij de aankondiging.

R.U.B.E.N. zie je vanaf 29 september elke zondag om 21.20 uur op Nederland 3.

Meer over:

Reageren