Ruben Nicolai presenteert 71° noord

71° Noord keert dit najaar terug op televisie - bij de AVRO. Ruben Nicolai en de Vlaamse Karoline Kamosi zijn aangetrokken als nieuwe presentatoren, nadat Ernst-Paul Hasselbach vorig jaar tijdens de opnames om het leven kwam.

Voor sommigen zal de terugkeer van het programma een nare bijsmaak hebben. Presentator Ernst-Paul Hasselbach kwam vorig jaar immers om het leven tijdens de opnames van het derde seizoen.

Auto-ongeluk
Ernst-Paul raakte betrokken bij een ernstig auto-ongeluk toen hij samen met de Vlaamse productie-assistente Leentje Custers onderweg was naar een opnamelocatie in Noorwegen. Ze konden het beiden niet meer navertellen.

Waardig
Hoofdredacteur Danielle Meyer: "Wij zijn ons er van bewust dat er vooral bij de direct betrokkenen een emotionele kant is aan de terugkeer van het programma op de Nederlandse televisie. Samen met de producent,TéVé Media Group, zullen we daar waardig mee omgaan."

Zwarte tocht
In het realityprogramma 71° Noord ondernemen vijf Bekende Nederlanders en vijf Bekende Vlamingen een extreem zware tocht van 2.500 kilometer. Alle deelnemers hebben slechts één doel: de Noordkaap bereiken. Slechts twee van de tien deelnemers bereiken uiteindelijk de Noordkaap. Eén daarvan neemt de 71° Noord-trofee mee naar huis.

Nieuw presentatieduo
Ruben Nicolai en de Belgische Karoline Kamosa zullen nu de presentatie op zich nemen. Vorig jaar was 71° Noord nog te zien op RTL 5, nu heeft de AVRO het aangekocht. Het programma is vanaf 15 december te zien op Nederland 3.

Meer over:

Reageren