Ruben Nicolai presenteert Sta Op Tegen Kanker

Op 10 november zet bekend en onbekend Nederland zich massaal in om de strijd tegen kanker aan te gaan in de live show Sta Op Tegen Kanker. Sta Op Tegen Kanker is een samenwerking van de AVRO en KWF Kankerbestrijding.

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Velen overleven het, maar nog steeds sterven in Nederland vijf mensen per uur aan deze ziekte.

Persoonlijke belevenissen op beeld
Documentairemaker Michiel van Erp en fotografe Patricia Steur laten in Sta Op Tegen Kanker zien dat iedereen een relatie heeft tot kanker. Op ontroerende wijze leggen zij de persoonlijke belevenissen vast van onbekenden en bekende Nederlanders. Wat is hun verhaal? Zijn ze geraakt omdat een naaste kanker heeft? Of zijn ze iemand kwijtgeraakt aan kanker?

Openhartige verhalen en statements van onder andere Linda de Mol, Willeke Alberti, Albert Verlinde, Manuela Kemp, René Froger, Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, Gigi Ravelli, Edsilia Rombley en André van Duin lopen als rode draad door het programma.

Donateurs kunnen zich tijdens de uitzending gratis via 0800-1160 aanmelden bij een belpanel, dat uit twintig bekende Nederlanders zal bestaan.

Reageren